tisdag 29 januari 2008

23.15.Nu är det min egen stund lugnt i huset,barnen sover ,tvätten hängd,ordning på köksbänken.Hemkommen kl 21.00 från bortamatch i hockey med min yngsta son-Ja jag vet det blev för sent för honom.Jag tänker visa några fina bider från köksbordet där det blommar som mest,tyvärr har det ej blivit så mycket bloggande för jag har nog varit hemifrån för mycket.
Ljusbrickan fick ny blomma (vit pärlhyacint).Nu ska jag bädda ner mig under täcket sov så gott.Kram Maria

fredag 25 januari 2008

Zinkbad

Denna underbara skänk som min svärmor badade i som liten,tänkte först göra ett porslinshandfat i den och ha den i badrummet,men tack lilla make för att du ej höll med mig då.Nu står den i allrummet som en skänk där vi har proppat den full med fotografier(snacka om dåligt samvete man får när man öppnar dörrarna).
Ha en mysig Lördag kanske full av shopping ,själv ska jag vara med på sonens hockeycup det blir nog ett stort antal grillade hamburgare att sälja Kram Maria

lördag 19 januari 2008

Pilgården i Sundsvall

Dessa bilder är från Pilgårdens egen sida www.pilgarden.se. Elenor och Kurt som har denna trädgård som för övrigt blev vald till Årets Drömträdgård 2006 se tidning Drömhem och Trädgård nr 9 2006,Kolla in den om ni har den ,ni kommer ej att ångra er-helt fantastisk trädgård...Elenor hjälper nu oss med tips och ideer för vårat projekt i vår trädgård. Mycket vatten ,sjösten och mossa såå vackert!
Med en längtan till våren önskar jag en trevlig Söndag kram Maria

onsdag 16 januari 2008

Vackra bilder

Jag får göra ett nytt inlägg det andra för idag ,det första tog jag bort ,otroligt vackra bilder på damer gamla kort som jag hittat på hemsidan får ju inte använda deras kort och lägga ut på nätet,det såg jag ej . Jag har idag bakat semlor och bjudit barnen när de kom hem från skolan det gillar dom det är tacksamt. Jag fotade några bilder på sidebordet i köket och la ut istället,pappersrosorna dom ser verklig ut . Ha nu en bra eftermiddag och försök att stanna upp och njut en stund av vinterbilden och musiken ,klicka på vinterbilden.Gå sedan in på följande hemsida; http://www.art-e-zine.co.uk/vimages.html kram Maria




söndag 13 januari 2008

Helgens fynd

Lördagens shoppingtur gick till en antik-loppis i närheten, köpte på mig mera silverfat- bra att ha,även en snurra med salt-vinigrette flaskor.Sen gick färden till Vackre Hem- relativt ny butik med en härlig känsla där shoppade jag en korg för att förvara våra kökshandukar.
När jag kom hem på em gick jag upp på våran vind för att se om jag kunde hitta gamla lakan,örngott från min mormor som jag vet att jag förvarade i någon av de ca 50 flyttkartongerna -MEN GISSA OM JAG BLEV ÖVVERASKAD, jag hittade ett förkläde och ett huckle med mormors broderade monogram på, det hade jag ej någon aning om!




lördag 12 januari 2008

Lavendelträd



Nu har jag beställt en stor zinkkruka som är så fin att ha till Olivträd .Själv har jag ett LAVENDELTRÄD i musikrummet.Ja.. ni läste rätt vi har gjort ett musikrum intill vardagsrummet ,det är ju egentligen vardagsrummet med tre rum jag tror man säger 3 rum i fil ,men ett av dom gick till den gamla flygeln son är sedan 1873( den gamla ägaren var pianomästare och gjorde egna verk,jag kan säga att det fanns bra många i det 100 kvm stora annexet/garaget när vi köpte huset.) Mer bilder kommmer senare dels på zinkkrukan men också på rummet. Ha nu en bra Lördag ,själv är jag ledig och halva familjen har åkt till Övik på hockeycup 3-dagars.De stora barnen ville ej följa med för dom vill träna fotboll och åka slalom så jag tror att jag tar en shoppingtur själv-det är lyx!! ..d.s jag vet det blev konstigt att lägga bilden på vänster sida men orkar ej göra om det Latmasken slog till!!!Ha nu en bra Lördag alla bloggare!

tisdag 8 januari 2008

Överraskning

Kan ni gissa vad det är på bilden nedan,enligt Feng Shui ska man ha 3 st av dessa hängande på insidan av entredörren.... Rätt gissat ,det är Kinesiska mynt som min make har inhandlat i våras på en antikaffär i Peking el.Beijing som det också kallas.Dessa ska vi till våren ha i vår stora damm i trädgården där det även håller på att växa fram en spång över,spännande projekt..
Jag överraskade min make och min äldsta son i somras när dom var i Kina ,Singapore på bröllop i14 dagar, då passade jag på att tapetsera hans kontor med en kinesik tapet med Magnoliaträd på en fondvägg...(d.s golvlister och foder är på väg att spikas)

... och inhandlade ett bord på loppis med runda bordsben som ser ut att vara lite asiatisk ut.Ett Kinaskåp fattas fortfarande men jag letar för fullt, jag tänkte kolla på Bohem nästa gång jag åker till Stockholm....


söndag 6 januari 2008

Olivias flickrum

Här kommer det en liten bildserie från min dotters flickrum(ursäkta dålig skärpa).Jag har lite tur för hon tycker om rosa ,romantiskt....En platsbyggd garderob jag byggde förra sommaren med korgar från IKEA..
Här är den förra ytterväggen ,man ser timret som huset bestod av helt innan vi började att bygga ut...

hennes krans ovanför ett liet runt bord....

sängen....




Gardinstång tapetserad med Laura Ashley tapet som går igen i alla tyger..p.s ändknopp av porslin..



En lång tavellist som jag inbillade mig att hon ville ha alla skolfoton på sig själv ,pyttsan långnäsa mamma....





spegel som är tapetserad runtom och lampskärm samma som gardinlängden ..






lördag 5 januari 2008

Luffarslöjd

När jag läste Lantlifsanettes fina blogg om de nya fina luffarslöjdskorgarna måste jag visa min hemgjorda ljuskrona i luffarslöjd.Jag äälskar luffarslöjd,det är såå fint.Här hänger visst ljusen på sne men det bjuder jag på.8 ljus och lika många prismer handmade by me myself.

torsdag 3 januari 2008

Före-efter

Ett projekt är påbörjat som jag har tänkt läge nämligen 2 st sköna stolar som vi sitter i framför brasan,som min make ropade in på auktion i Stockholm för några år sedan och nu var det verkligen dags när det vasssa taglet stack ut..
lite färg lite slipning,shabby chic ny sadelhjord,nytt tyg ..Klart bara att fortsätta med den andra..Vad tycks? syns det någon skillnad?

onsdag 2 januari 2008

Badrumstitt

En liten glimt från vårat badrum med sjösten på golvet och vitt kakel..
Jag är löjligt förtjust i vackra krokar...



Här kan man se stjärnhimlen genom det stora fönstret när man ligger i badet...
Skåp med hönsnät från Miljögården likaså bänken..

Ljuskronan som min make köpt på auktion hänger högt upp...
Mer bilder kommer kanske senare från vårat minispa



tisdag 1 januari 2008

Nyårspresent till mig själv

God fortsättning på det nya året ,jag köpte åt mig själv några nyårspresenter-om man tycker om att sy kan jag rekommendera denna bok.Den heter Tildas Julehus men det är inte bara juligt i den .Många fina inspirationsbilder och mönster.
Och passade på att fynda för 249 kr. Vinterns söta .Mycket fina recept. Nu ska jag gå ut till garaget och måla några gardinstänger.Ha en bra Nyårsdag